Saturday, May 02, 2015

#PRKRompin : PENGUNDI CINA MAMPU BERI SIGNAL MCA KOMITED


Ketika berkempen di Rompin, Datuk Seri Liow Tiong Lai dan Datuk Wee Ka Siong tidak melepaskan peluang ke Muazam Shah menemui pengundi Cina di sana.

Perkataan pertama yang dikeluarkan Datuk Liow ialah beliau gembira dan berpuas hati dengan respon pengundi Cina di sana. Beliau juga berkesempatan bertemu dengan pengundi Orang Asli yang turut menyambut baik kedatangan kedua-dua pemimpin MCA ini.

Walaupun pengundi Cina hanya sekitar 1,200 lebih sahaja, namun dengan sokongan padu mereka, ini memberi petunjuk kepada rakyat Malaysia bahawa MCA telah diterima baik dan tetap relevan dalam memperjuang masyarakat Cina terutamanya.

Sepanjang sesi dialong bersama masyarakat Cina di Muazam Shah, mereka telah menunjukkan keyakinan terhadap kepimpinan BN untuk meneruskan pembangunan.

Di Rompin, 2 aspek pembangunan yang perlu diberi perhatian iaitu pelancongan dan perikanan. Kedua-dua industri yang berkait rapat ini, sangat menggalakkan dan mendapat sambutan yang tinggi di mana kemudahan dan infrastruktur yang baik telah pun disediakan. Oleh kerana itu, ia mampu dipertingkatkan agar industri ini terus mendapat sambutan.

Ada 2 perkara yang telah dipersetujui Datuk Liow. Pertamanya adalah untuk membaiki dan ditambahbaik beberapa jeti terutama yang digunakan untuk memancing bagi industri pelancongan. Kedua, lebih banyak tanah untuk menjalankan aktiviti pertanian.

Datuk Liow sangat teruja apabila mendapat tahu di Rompin, masyarakat Cina,Melayu dan Orang Asli bekerjasama di dalam satu ladang yang luas.

Di dalam pilihanraya Rompin ini, Datuk Liow berharap pengundi Cina dapat menghantar signal kepada rakyat Malaysia bahawa MCA sangat komit dan akan terus berbakti kepada masyarakat Cina terutamanya dan semua rakyat amnya demi transformasi negara ke tahap mencapai sebuah negara maju.

No comments: