Thursday, April 07, 2016

McDonald's #Yang Klasik #Yang Hangat #Yang Gempak - APA TU?

 
Dari kanak-kanak seusia 3 tahun sehinggalah aunty, uncle dan opah serta atok kita, tiada yang tidak mengenali McDonald's yang kini telah bertapak di serata Malaysia sejak 30 tahun yang lalu. Bermula hanya dengan menghidangkan burger dan kentang goreng, McDonald's sentiasa ingin mendekati hati rakyat Malaysia bukan saja dengan hidangan-hidangannya yang lazat lagi berkualiti malahan pelbagai konsep yang menarik.
Bagi mengimbau nostalgia kelazatan dan uniknya burger ayam mereka, kali ini McDonald's telah menjemput wakil-wakil media dan bloggers untuk meraikan bersama keseronokan dengan penuh bergaya yang bertemakan YangKlasik!, YangGempak! dan YangHangat!.

Jika kita biasa melihat barisan model menggayakan pelbagai fesyen dengan catwalknya, kami dari kumpulan bloggers pula diajak menggayakan pelbagai hidangan burger ayamnya dengan penuh aksi dan ditemani model-model pula. Kami juga diraikan dengan kemesraan CEOnya En Azmir dan pegawai-pegawai mereka yang lain.
YangKlasik!, !YangGempak dan YangHangat!‬ adalah satu promosi 'makeover' khas dari McDonald's untuk kesemua koleksi burger ayam mereka yang terdiri daripada McChicken, Spicy Chicken McDeluxe dan GCB-Grilled Chicken Burger.

Burger ayam paling awal yang diperkenalkan McDonald's ialah McChicken dan kini dikenali sebagai YangKlasik!. Bagi mengekalkan ia sebagai pilihan nombor satu penggemar burger ayam, yang klasik pasti dijadikan pilihan utama dengan keenakan daging ayamnya, roti bannya yang lembut dan saladnya yang kekal segar serta mayonisnya yang enak.

Kepada penggemar rasa burger ayam yang lebih pedas dan ranggup, Spicy Chicken McDeluxe diberi nama YangHangat! pula.

Manakala, Grilled Chicken Burger atau GCB telah kembali di dalam menu McDonald's dan kini dikenali sebagai YangGempak! Jika ada yang merindui keunikan rasa ayam panggang yang ditambah dengan sos lada hitam serta salad yang segar, ia telah kembali dan jangan lepaskan untuk menikmatinya.


Promosi ini juga terbuka kepada semua rakyat Malaysia terutama penggemar McDonald's di mana untuk berkongsi keseronokkan dan kepuasan tiga kegemaran burger ayam ini, kongsikanlah 3 pengalaman dengan 3 gaya tersendiri bersama-sama YangKlasik!, !YangGempak atau YangHangat! di media-media sosial terutama di Instagram anda.

Jangan lupa guna #YangKlasik, #YangGempak atau #YangHangat dan untuk memenangi hadiah, guna pula #McDOOTD. Tarikh akhir ialah pada 24 April 2016 dan 20 gaya yang terbaik akan dipilih. Untuk maklumat lanjut dan panduan dari McDonald's... terus layari DI SINI.No comments: