Wednesday, April 05, 2017

MESEJ SEBENAR TAN SRI ANNUAR MUSA DALAM PERTANDING ESEI RM50,000 - SIRI DIKTATOR

https://en.wikipedia.org/wiki/Lim_Kit_Siang
Masih ada 2 bulan lagi sehingga akhir bulan Mei nanti, esei mengenai Kit Siang seorang diktator, anti-Melayu dan anti-Islam dengan ganjaran RM50,000, terbuka luas untuk rakyat Malaysia mengenali - Apa itu Kit Siang? Tawaran ini dibuat Ketua Penerangan UMNO Tan Sri Annuar Musa (TSAM) yang mempunyai mesej yang sangat jelas untuk rakyat Malaysia mengetahui mengapa, bagaimana dan untuk apa Kit Siang masih bertakhta di dalam DAP sehingga sekarang selama 51 tahun.

Jika kita melihat sejarah hayat kepimpinan diktator dunia, Kim Il-sung adalah pemimpin utama Korea Utara selama 46 tahun. Robert Mugabe telah menguasai politik Zimbabwe selama 37 tahun. Ferdinand Marcos digulingkan setelah 31 tahun. Suharto mencengkam kuasa di Indonesia selama 30 tahun. Joseph Stalin memerintah Rusia selama 30 tahun. Saddam Hussein mengetuai Parti Ba'ath beliau selama 30 tahun. Franois Duvalier adalah pemimpin negara itu selama 14 tahun. Idi Amin masih berkuasa selama lapan tahun dan di tanah air kita pula, Dr Mahathir adalah PM Malaysia dan Presiden UMNO selama 22 tahun.

Kit Siang nampaknya telah memecah rekod dunia kerana bertahan melepasi 50 tahun menguasai DAP dan bagaimana beliau lakukannya? Senarai di atas yang pernah disebutkan TSAM di dalam Dewan Rakyat baru-baru ini adalah contoh pemimpin-pemimpin diktator dunia. Kini tanyalah diri kita, apakah DAP yang kononnya sebuah parti politik demokratik pada namanya sahaja sehingga Kit Siang enggan melepaskan kuasanya selepas 51 tahun?

UMNO bakal meraikan ulangtahunnya yang ke71 dan kepimpinan tertingginya juga telah bersilih-ganti sebanyak 7 kali di dalam amalan demokrasinya. Bagaimana dengan DAP? Apabila meraikan ulang tahunnya yang ke60, siapakah yang masih duduk di pentas utama selama lebih 50 tahun jika bukan diktatornya, Lim Kit Siang?

Jika kita terlepas pandang, inilah satu-satunya tuduhan yang beliau sebagai seorang diktator di dalam DAP ...TIDAK PERNAH DISANGKAL DAN DINAFIKAN!, oleh mana-mana pemimpin dan ahli DAP termasuklah dirinya sendiri, maka itulah juga mesej yang ingin disampaikan oleh TSAM dalam tawarannya.

Sekiranya Kit Siang mahupun pemimpin-pemimpin di dalam CEC DAP ingin menyangkal dakwaan yang beliau seorang diktator, mereka harus berani membatalkan pemilihan semula CEC yang pernah dipertikaikan ahli-ahlinya sendiri pada tahun  2012. Jika diadakan semula dan Kit Siang masih ingin menegakkan yang beliau bukan seorang diktator, beliau jangan bertanding.

Jika bukan kerana sikap kuku besinya di dalam DAP, Guan Eng bukanlah orang yang layak dilantik sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang memandangkan beliau bukan anak tempatan negeri itu dan juga bukan Pengerusi DAP negeri. Mungkin Kit Siang juga teringin untuk menduduki kerusi tertinggi pentadbiran negeri itu tetapi memandangkan usianya yang agak lanjut dan ingin mengaburi mata ahli DAP lain, maka anaknya diputuskan Kit Siang untuk mewakili dirinya.

Sepertimana yang didakwa Kit Siang yang TSAM tidak ada bukti yang menunjukkan beliau seorang rasis, anti-Islam dan diktator politik, itu bukan mesej sebenar TSAM tetapi TSAM telah membuka mata semua rakyat Malaysia yang DAP dan Kit Siang tidak pernah berhujah untuk menafikan dakwaan ini.

Bayangkan dengan sikap diktator Kit Siang berjaya dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri seperti yang disarankan Dr Mahathir, bukan saja DAP mampu digenggamnya malahan gabungan didalam Pakatan Harapan juga pasti dipaksa mengikut arahannya. Maka apa akan terjadi kepada kita rakyat Malaysia? Jika ahli-ahli DAP ada telah bertahun-tahun setia dengan parti Cina itu telah sanggup keluar parti kerana hilang kepercayaan kepimpinan anak Kit Siang, apakah kita masih yakin yang Dinasti Lim tidak wujud di dalam DAP?

Oleh itu, ambillah peluang tawaran TSAM bukan sekadar untuk ganjarannya tetapi memberi peluang untuk berkongsi fakta yang Kit Siang tidak pernah menafikan dirinya seorang diktator di dalam DAP.

No comments: