Tuesday, December 06, 2016

LIOW : DEMI DR MAHATHIR, DAP SANGGUP TIPU PENGUNDI CINA LAGI

DAP bukan saja telah hilang prinsip politiknya malahan sanggup menipu pengundi cina demi ingin bersekongkol dengan Dr Mahathir. Bagi Presiden MCA DS Liow Tiong Lai, walaupun tiada rakan atau musuh yang kekal di dalam politik tetapi prinsip perjuangan dan maruah parti perlu berterusan dan kekal selamanya.

Ini terbukti apabila pada awal Pakatan Rakyat, DAP menipu pengundi Cina dengan memberi sokongan padu kepada PAS. Sekarang bangsa Cina sekali lagi ditipu apabila menyokong orang yang telah melabelkan Kit Siang dan DAP sebagai rasis selama lebih 30 tahun. Dr Mahathir jugalah orangnya yang telah menghumbankan pemimpin-pemimpin DAP dengan undang-undang ISAnya.

Pada pilihanraya umum ke 13 lalu, DAP mengangkat PAS sebagai rakan politik sejati tetapi setelah berkelahi dan kutuk-mengutuk sehingga terkuburnya Paktan Rakyat dan timbul pula kerjasama dengan seorang yang pernah digelar sebagai diktator, Dr Mahathir adalah suci dari cacian DAP dalam sekelip mata.

Guan Eng jugalah yang menyeru pengundi Cina untuk memberi sokongan kepada calon PAS di PRU13 lalu sehingga terdapat peningkatan kerusi PAS dan kini setelah mereka bergaduh dan Pakatan Rakyat dikuburkan, DAP juga lepas tangan dengan RUU 315 yang dibawa Hadi Awang.

Pasti bangsa Cina akan tertanya-tanya, apa lagi yang Guan Eng akan tipu selepas memuji Dr Mahathir pula? Bagaimana DAP akan bersemuka dengan ahli-ahli keluarga pemimpin-pemimpin terdahulu yang menentang Dr Mahathir dan PAS? Apakah DAP masih ada moralnya?

Oleh itu, DAP tak perlu lagi menjaja kepada bangsa Cina dan penyokongnya mengenai prinsip dan etika di mana ia hanyalah retorik yang tiada lagi maknanya setelah berjaya menghumbankan segalanya demi kepentingan politik semata-mata.

Jika penyokong DAP yang terdahulu masih berprinsip, Datuk Liow sarankan agar mereka beramai-ramai tinggalkan parti ini yang semakin hari hilang maruah dan prinsip sebenar dalam perjuangan.

Di dalam DAP mengagongkan Dr Mahathir, ia hanyalah sikap pemimpin DAP hari ini yang hipokrit dan berterusan menipu pengundi Cina demi kepentingan kedudukan mereka di dalam parti saja kerana kedudukan Guan Eng dan Kit Siang tidak lagi sekukuh dan sekuat jika dibandingkan di masa lalu.No comments: