Friday, November 10, 2017

Annuar Musa : SERANG! SERANG! SERANG!


Beza ketara di antara politik pembangkang terutamanya Pakatan Harapan (PH) yang dikawal rapi DAP dengan Barisan Nasional (BN) yang ditunjang UMNO adalah PH gemar menimbulkan kebencian tetapi BN lebih pentingkan hakikat kejayaan negara yang dipimpin PM Najib Razak. Namun sekiranya segala kejayaan dan kegemilangan negara tidak disambut baik oleh ahli UMNO sendiri, siapa lagi?

Hari ini, senario politik tanahair terutamanya di Selangor adalah sangat berbeza memandangkan negeri terkaya di Malaysia ini sekarang di bawah pentadbiran pembangkang sejak dua PRU lalu. Perlu diingatkan, pembangkang menang bukan kerana mereka terlalu kuat tetapi mereka berjaya menabur persepsi negatif terhadap BN dan terutamanya UMNO dengan segala tohmahan, fitnah dan berita palsu.

Di ketika itu, apabila PM Najib Razak baru mengambil tampuk kepimpinan di mana negara sedang bergelut berhadapan krisis ekonomi global, tempiasnya Malaysia juga terkesan akibat daripada kejatuhan harga minyak dunia di paras yang rendah dan juga nilai ringgit yang goyang. Kemudian timbul pula isu 1MDB yang digagalkan penyenaraiannya di IPO yang menimbulkan pelbagai spekulasi dan persepsi negatif bukan saja di dalam tanahair malahan segala yang berkenaan 1MDB mendapat liputan negatif di media antarabangsa.

Kemudian, UMNO sekali lagi berhadapan dengan pergolakan kepimpinan apabila Dr Mahathir menggerakan serangan ke atas kepimpinan PM Najib Razak sehingga Muhyiddin, Shafie dan Mukhriz terpaksa dipecat demi kembalikan keutuhan parti terbesar Melayu ini.

Namun, dengan barisan kepimpinan negara yang diketuai PM Najib Razak, segala krisis dan isu ekonomi serta 1MDB telah berjaya ditangani satu persatu dengan penuh kejayaan dan megahnya.

Kedudukan ekonomi semakin mantap dan segala pembangunan yang dirancang mampu diteruskan malah projek mega seperti MRT telah disiapkan lebih awal mengikut jadual dan berjaya menjimatkan RM20 juta dengan kendalian anak tempatan sendiri. GST yang kononnya menghimpit kehidupan rakyat, kini ternyata mampu menjadi sumber pendapatan negara apabila tercatat kutipannya lebih dari RM40 bilion pada akhir tahun 2016.

Isu 1MDB diselesaikan dengan siasatan PAC, PDRM, Bank Negara dan SPRM. Akhirnya terbukti yang PM Najib Razak terbukti tidak terlibat dalam segala kelemahan pengurusan kewangan 1MDB sebagaimana yang dimuktahirkan Timbalan Pengerusi PAC dari DAP, Dr Tan Seng Giaw. Malahan apabila 1MDB telah berjaya membayar hutangnya melebihi 80% dengan rancangan rasionalisasinya yang kini diletakkan di bawah Kementerian Kewangan.

Kononnya negara dibawah kepimpinan PM Najib RAzak sedang berhadapan dengan persepsi negatif global. Tetapi, kita telah menyaksikan beratus bilion pelaburan dari negara-negara ekonomi dunia seperti China, India, Amerika dan Arab Saudi. Apakah benar imej negara dan imej PM Najib Razak terus-terusan sedang tercemar dengan kedatangan Presiden Obama sebanyak 2 kali, Presiden Xi Jinping dan Perdana Menteri Li Keqiang yang berbalas kunjungan dan kedatangan yang tidak pernah berlaku di zaman Dr Mahathir oleh mana-mana Raja Arab Saudi kini Raja Salman telah sudi ke negara kita.

Terkini, Presiden baru Amerika Donald Trump telah menjemput PM Najib secara peribadi ke White House. Kesemua hubungan langsung di antara PM Najib dan mereka telah membuahkan hasil pelaburan beratus bilion ringgit. Apakah kesemua itu bukan kejayaan kepimpinan PM Najib? Apakah kesemua itu malu untuk diceritakan ahli UMNO?

Sebagaimana yang ditegaskan Ketua Perhubungan UMNO Tan Sri Annuar Musa, jentera parti kini terlalu banyak peluru untuk menentang fitnah pembangkang. Justeru, mengapa perlu malu untuk ceritakan kejayaan demi kejayaan kepimpian parti malahan segala kemelut parti juga telah berjaya diatasi dengan penuh megah sehingga mampu memantapkan keutuhan UMNO.

Terbukti, segala penceritaan negatif pembangkang hanyalah satu rekaan yang sengaja dibuat dan diulang-ulang. Oleh itu, tidak ada sebab mengapa jentera UMNO ketandusan maklumat malahan lambakan berita kejayaan kini sentiasa berada di mana-mana terutamanya di hujung jari kita. Malahan dengan kepantasan dan kecekapan menteri dan kepimpinan parti menjawab setiap tuduhan pembangkang perlu disambut dan diperluaskan ke akar umbi.

Seharusnya kedatangan PRU14 ini dimuatkan dan dipenuhi dengan ... SERANG! SERANG! SERANG! dan tiada lagi sebab untuk menjadi defensif.

No comments: