Monday, June 23, 2014

BERITA TERINDAH UNTUK UMAT ISLAM PAGI INI


DAH MUKTAMAD - Mahkamah Persekutuan tolak permohonan gereja Katolik merayu keputusan Mahkamah Rayuan tolak guna perkataan Allah dalam The Herald

Dari Agenda Daily :
Mahkamah Persekutuan sebentar tadi menolak rayuan Gereja Katolik terhadap keputusan Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang melarang penggunaan kalimah Allah dalam mingguan The Herald. 

Ketua Hakim Negara, Tun Arifin Zakaria yang mempengerusikan panel tujuh hakim mencapai keputusan majoriti itu, iaitu dari tujuh hakim yang bersidang empat menolak dan tiga menyokong. Keputusan muktamad 4-3.

Keputusan Mahkamah Persekutuan tadi bermakna keputusan KDN melarang The Herald guna kalimah Allah KEKAL. Gereja katolik tidak boleh merayu lagi.

Seterusnya baca ... DI SINI

Inilah sebahagian rakyat yang setia memberi sokongan dan di antara NGO yang tetap hadir adalah Pertubuhan Islam Gabungan Amal (per3), Pertubuhan Pribumi PERKASA dan PEKIDA.  
1 comment:

Anonymous said...

Alhamdulillah dgn kehendak Allah kita menang jugak akhirnya. Kejayaan itu bererti kita tidak hanya berjaya mempertahankan kalimah Allah tetapi yang lebih tepat kita berjaya mempertahankan akidah daripada di pengaruhi olih pihak gereja Keristian yang mengatakan bahawa Allah pun bolih ada anak seperti manusia dan haiwan. Satu pegangan yang terang2 SYIRIK yang pernah dipersetujui olih pemimpin tertinggi PAS dan masih lagi tidak di nafikan lagi sehngga kini olih pemimpin PKR khususnya Anwar Ibrahim. NAUZUBILLAH !!! Kaedah menggunakan “undang-undang” penghakiman manusia untuk memutuskan mana pihak yang benar atau sebaliknya di dalam isu kalimah Allah yg sangat berat ini memang akan mengundang ketidak puasan hati yg kronik kepada mana-mana pihak yang kalah. Buktinya pihak Keristian dan parti pembangkang sudah mula merancang untuk melaksanakan tunjuk perasaan yang bodoh-bodoh. Diharap kali ini janganla ada pengikut PAS dan PKR (Melayu Islam) terikut-ikut dgn gelagat pemimpin mereka yang sekiranya masih lagi buta dgn ajaran Islam yang sebenar.

Mengikut fakta sejarah juga apakah para ulamak kita sudah lupa bahawa Rasulullah sendiri pernah didatangi olih pendita Keristian Najran yang telah mencabar baginda untuk berdebat bagi menentukan agama mana yang benar diantara Islam dan Keristian? Kedegilan mereka yang dengan sombongnya menolak kesemua jawapan dan penjelasan yang telah diberi olih Baginda Rasulullah sendiri telah mengundang campur tangan Allah sebagaimana firmannya di dalam surah Ali Imran ayat 61:” Siapa yang membantahmu tentang kisah Isa sesudah datang ilmu (yang meyakinkan kamu), maka katakanlah (kepadanya): “Marilah kita memanggil anak-anak kami dan anak-anak kamu, isteri-isteri kami dan isteri-isteri kamu, diri kami dan diri kamu; kemudian marilah kita bermubahalah kepada Allah dan kita minta supaya la’nat Allah ditimpakan kepada orang-orang yang dusta.”

Apakah kita sudah lupa dengan pesanan baginda Rasulullah SAW yg mengingatkan kita sebelum wafatnya baginda supaya kita harus kembali untuk merujuk kepada sunnah Nabi dan Al Quran sekiranya wujud unsur-unsur kekeliruan di dalam ugama kita? Bukan kah ayat 61 di atas sudah menunjukkan contoh bagaimana untuk menangani kerenah orang bukan Islam yang kurang ajar terhadap ajaran ugama Islam?

Di sebabkan orang Keristian masih lagi tidak berpuas hati dan menyangka mereka di pihak yang benar. Maka para ULAMAK kita yang bijak pandai patut mengajak paderi-paderi Keristian ini dan juga semua pemimpin Cina DAP untuk melakukan MUBAHALAH. Biarlah Allah sendiri yang menentukan siapa kah yang benar. Kita sangat yakin dan percaya mereka ini sudah tentu tidak akan berani untuk melakukan MUBAHALAH itu kerana mereka tahu bahawa mereka MEMANG telah melakukan pembohongan BESAR apabila mereka menyatakan bahawa Allah pun bolih ada anak juga serupa manusia dan haiwan. NAUZUBILLAH !!!

Apa macam ada berani ke, Dr. Eu Hong Seng, Padre Pakiam? Tidak kah berani kerana benar ? Kalau pengikut Buddha, Sikh, Hindu nak join sekali di bawah K.Sudhagaran Stanley pengerusi NGO pro Kristian Lawyers For Liberty untuk mendapatkan tempias laknat dari Allah silakan lah. !!! Biar seluruh dunia menyaksikan peristiwa bersejarah Malaysia yang bakal mendapat liputan peringkat antara bangsa.