Tuesday, June 20, 2017

AHLI UMNO PERLU BERSOLIDARITI BERSAMA PEMIMPIN UNTUK PERTAHAN NEGARA


Satu persoalan mudah namun cukup serius untuk difikirkan telah dilontarkan oleh Ketua Penerangan UMNO Malaysia Tan Sri Annuar Musa kepada ahli-ahli UMNO khususnya dan umat Islam amnya - Apa itu "Keadilan ala Amerika", "Demokrasi ala Amerika" dan "Diplomasi ala Amerika? Negara-negara Islam yang lain telah pun merasainya dan di antaranya adalah rakyat di Iraq, Afghanistan, Palesting, Liby, Syria, Mesir dan juga Yaman.

Perumpamaan Tan Sri Annuar di mana "kayu untuk menumbangkan kayu", adalah kepakaran yang dimiliki Amerika untuk pertukaran rejim sesebuah negara Islam di mana SOP mereka adalah mencari alasan untuk mencampuri urusan dalam negara lain. Kemudian digalakkan penentangan, pemberontakan dan yang pasti, blok pembangkang adalah senjata ampuh dan mujarab mereka.

Apakah yang dinyatakan Tan Sri Annuar tidak berlaku kepada negara kita sekarang? Bukan sesuatu yang baru namun apa yang berlaku hari ini, pembangkang yang gemar dan nyata bersekongkol dengan kuasa asing terutamanya dari Amerika terus-terusan menyerang kepimpinan yang diterajui UMNO.

Gerakan Bersih yang telah sampai ke tahap 5, dengan terang telah mengaku mereka menerima pembiayaan dana dari pihak George Soros. SOP Bersih hanyalah mengadakan demonstrasi jalanan berskala besar dan mengajak rakyat memberontak. Lebih dangkal apabila himpunan Bersih sentiasa diberi liputan meluas media asing terutamanya yang berpengkalan di Amerika.

Setiap kali diadakan pilihanraya umum, pasti sekutu-sekutu pembangkang dari luar negara menunjuk minat mereka tetapi segala yang dilaporkan hanyalah berita negatif terhadap kepimpinan UMNO. Masihkah kita ingat bagaimana pembangkang telah menyebarkan yang BN telah mengimport 40,000 rakyat Bangladesh untuk dijadikan pengundi? Malangnya ada juga yang terus terpedaya sedangkan ia langsung tidak masuk akal fikiran memandangkan 40,000 manusia memerlukan sekurang-kurangnya 20,000 kapalterbang sekaligus untuk membawa mereka ke negara ini. Di manakah letaknya kapal-kapalterbang ini disorokkan UMNO agaknya?

Negara Malaysia perlu diserlahkan pelbagai bentuk tidak kestabilannya termasuklah dari segi ekonomi, keselamatan, sosial di antara kaum dan juga ugama. Uniknya Malaysia, seorang pemimpin bangsa Melayu dan beragama Islam telah memimpin 30 juta rakyat dari pelbagai bangsa dan ugama. Namun keharmonian masih kekal terjamin.

Kini telah kedengaran secara lantang, pihak pembangkang mempersoal Artikel 3 Perlembagaan Negara yang jelas menyatakan hak istimewa orang Melayu dan Bumiputera serta termaktub ugama Islam adalah ugama Persekutuan. Bar Council juga telah digerakkan untuk mengkaji samada Artikel 3 ini perlu diubah dan mungkin dapat dihapuskan. Pembangkang tidak putus asa, malahan portal-portal berita mereka juga sengaja digunakan untuk memberi temuramah eksklusif dalam usaha menimbulkan rasa tidak puas hati dengan Artikel 3 ini.

Mengapa Malaysia disasarkan? Malaysia adalah sebuah negara Islam di rantau Asia yang mengalami perkembangan yang sangat progresif. Bagi Tan Sri Annuar, kebangkitan pengaruh negara China telah melengkapkan alasan Amerika terutama agensi-agensi pimpinan/pro Zionis menghalang segala bentuk perkembangan Islam.

Ahli-ahli UMNO perlu sedar sepertimana yang diingatkan Tan Sri Annuar yang kuasa luar tidak akan berhenti memulas tangan dan telinga sehingga negara itu tunduk dan hidung dicucuk menjadi sekutu mereka atau pertukaran rejim akan berlaku. Dengan seruan Tan Sri Annuar yang hanya solidariti rakyat terutamanya di kalangan ahli-ahli UMNO serta ketahanan nasional serta pimpinan terkuat lagi stabil mampu menghalang mereka.

Oleh yang demikian, Tan Sri Annuar mengingatkan umat Islam dan khususnya ahli-ahli UMNO dalam kenyataannya bahawa, "Dengan menjangkakan PRU14 akan diadakan pada bulan Ogos atau September atau Oktober nanti, mereka khususnya, DoJ, dengan koloborasi kayu-kayu yg mencari kuasa, melancarkan sekali lagi tindakan 'preemptive' mereka ke arah pertukaran rejim dengan satu perancangan halus tapi cukup rapi dan terselaras sekali."

Sememangnya benar apabila mereka tidak perlukan kebenaran, beban bukti dan tidak perlu mengikut 'rule of law' negara sasar dan ia cukup sekadar aduan, tuduhan, insinuasi dan persepsi dalam mewujudkan ketidakstabilan sesebuah negara. Senario ini telah pun berlaku di negara-negara Islam di Timur Tengah seperti di Iraq, Afghanistan, Palesting, Liby, Syria, Mesir dan juga Yaman.

UMNO yang selama ini menjadi tunjang dan benteng utama negara semenjak penentangan kita terhadap Malayan Union hingga kini, perlu berupaya dan seterusnya berupaya dan melipatgandakan iltizam dalam bersolidariti serta wala' bersama saf pimpinan. Tan Sri Annuar menyeru seluruh ahli UMNO terus mempamerkan ketahanan dan jati diri pada tahap tertinggi bersama semua pihak lain yang sedar serta bersedia memperkasakan perpaduan umah dan mengukuhkan tahallul siyasi bersama UMNO.

Semua jentera Penerangan UMNO di semua peringkat tidak mudah alpa dan sentiasa berganding bahu, malah sebaliknya mantap melipatgandakan usaha dalam memerangi setiap fitnah, ugutan, perang saraf yang datang dalam pelbagai bentuk dan jenis saluran media.

No comments: