Thursday, September 14, 2017

APA YANG MENARIKNYA KEMPEN #sayangMRTku?


Kita masih berpeluang lagi untuk menyertai peraduan anjuran SPAD yang kini telah masuk ke pusingan ke empat dengan tema "Raikan Hari Malaysia dengan MRT!" sempena kempen #sayangMRTku yang telah bermula pada 12 September dan akan berakhir pada 18 September nanti. Kali ini SPAD mengajak rakyat berkongsi kebanggaan negara dengan MRT yang bertaraf dunia sambil memenangi hadiah seperti berikut;

3 Hadiah Utama berupa baucer AEON bernilai RM150.00 dan kad Touch n Go bernilai RM50.00. Hadiah-hadiah lain adalah kad Touch n Go yang bernilai RM50.00. Pada setiap minggu, seramai tiga pemenang utama akan dipilih.


Apa yang perlu kita lakukan hanyalah snap gambar masing-masing di mana-mana laluan MRT dengan pelbagai aksi menarik mengikut tema yang telah ditetapkan pihak SPAD, kemudian dimuatnaikkan di laman sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter di akaun masing-masing.

Jangan lupa tag juga @SPADMalaysia dan pastikan akaun laman sosial anda terbuka kepada umum. Paling utama, diletakkan juga #sayangMRTku.

Jika ada yang tidak pasti, boleh layari; versi BM : http://bit.ly/2iimazU atau versi BI : http://bit.ly/2vS7Rag

Sempena mengambil kesempatan Hari Merdeka yang diraikan pada 31 Ogos lalu, pihak SPAD telah mengguna tema "Raikan Hari Kemerdekaan dengan MRT" dalam siri kempen #sayangMRTku dan rakyat Malaysia diberi peluang untuk menyerlahkan semangat patriotik masing-masing dengan beraksi kreatif samada dengan gambar atau video mereka.Sebagaimana yang kita ketahui, MRT fasa pertama rangkaian Sungai Buloh ke Kajang telah dilancarkan oleh PM Najib Razak. Apa yang perlu dibanggakan adalah keseluruhan projek ini dari perancangan dan pembinaan serta rekabentuk sehingga operasinya adalah dari hasil usaha anak-anak tempatan. 

Malahan, mengikut PM Najib, MRT di Malaysia adalah bertaraf dunia di mana ia lebih bagus dari apa yang ada di London, New York dan juga Hong Kong.

Lebih membanggakan apabila projek MRT ini telah berjaya disiapkan lebih awal dari jadual waktunya dan ini bermakna kos sebenar pembinaan telah dapat dijimatkan sehingga RM20 juta.

Oleh yang demikian, di samping kita seronok menikmati kemudahan pengangkutan awam darat yang serba moden dan canggih ini, kita juga seharusnya berbangga dengan pencapaian negara di bawah kepimpinan PM Najib yang telah menerajui parti pemerintah Barisan Nasional dan kebanggaan ini juga seharusnya diterima pihak SPAD kerana berjaya memantau projek mega MRT ini dengan penuh displin.

Jangan lupa, peringkat ke4 pertandingan kempen #sayangMRTku akan berakhir pada 18 September dan jangan lepaskan peluang anda untuk mendapatkan hadiah-hadiah utama sambil seronok menikmati dan menghargai MRT yang pasti bertaraf dunia. Dari Negaraku kepada rakyatnya!

No comments: