Monday, October 27, 2014

HARAPAN TERAKHIR MANGSA ANWAR SETELAH 100 KALI DITANGGUH

Sebelum ini, mantra hanya sekadar mengikuti perbicaraan Sodomi 1 dan 2 Anwar dari jauh sahaja. Namun kali ini, mantra ingin berongsi keluhan dan harapan mangsa Anwar.
Perlu kita ingat, kes ini telah dijadikan isu politik oleh Anwar hingga dijenjeng merata-rata hingga ke pentas dunia untuk melepaskan dirinya. Beliau melihatkan dirinya seolah-olah beliau adalah mangsa politik di negara kita. 

Yang perlu kita ingat, kes sodomi kedua Anwar melibatkan 2 individu, iaitu Anwar disaman mangsanya kerana meliwat dan mahkamah pun tidak menafikan aktiviti songsang ini berlaku.

Apa yang ingin diperjuangkan si mangsa ialah, Anwar telah meliwatnya walaupun mahkamah mendapati ia dilakukan suka sama suka.

Esok adalah hari penentuan samada Anwar akan memulakan percutiannya di penjara atau terus dibebaskan.

Berikut adalah harapan dari Saiful...Sabitan Kekal atau Bebas? Kepada Allah saya berserah..
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,
Esok, kes saya akan mula didengar dan dibicarakan di Mahkamah Persekutuan. Saya harap pihak perayu(DS Anwar Ibrahim) tidak mencari alasan untuk "tunda" lagi.
Cukuplah kes ini berlanjutan selama 6 tahun 2 bulan, yang mana sudah mencecah 100 penangguhan dan permohonan dibuat.
Kebenaran ini penting dan amat bermakna buat saya dan seluruh keluarga saya kerana ia melibatkan maruah dan masa depan.
Sebagai pengadu dan rakyat kecil, saya berkeyakinan penuh bahawa Mahkamah Persekutuan akan mendengar, lalu memutuskan kes ini dengan seadil-adilnya mengikut undang-undang, bukti-bukti dan semua keterangan sepanjang perbicaraan.
Saya berdoa agar segala pengaruh mahupun tekanan dari pihak tertuduh, pihak luar, juga anasir politik yang cuba mempengaruhi (ura2 ada 'deal') agar beliau dibebaskan adalah suatu yang mustahil untuk dilakukan.


Sudah menjadi kebiasaan bagi diri saya dalam menghadapi sesuatu perkara, untuk siapkan diri berhadapan dengan 'worst case scenario'.
Yang pasti, jika ditakdirkan keputusan nanti tidak berpihak kepada saya, saya akan tetap Istiqamah dengan kebenaran ini walau betapa perit sekalipun untuk ditanggung, kerana saya yakin bahawa Allah SWT tidak akan menzalimi hambaNya yang tegakkan kebenaran.
Jika tidak didunia, di Masyar pasti…
Di kesempatan ini saya ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada bapa, isteri tersayang, seluruh ahli keluarga saya yang selama ini berdiri teguh, berdoa, berkorban dan bersama saya, juga kepada semua pihak yang secara langsung dan tidak langsung bersama saya selama 6 tahun ini. Allah SWT sahaja dapat membalas budi dan jasa kalian.
Disaat ini, hanya Allah SWT sahaja tempat saya mohon pertolongan, berserah dan mengadu. Sama-sama kita tunggu keputusan Mahkamah nanti.
"Cukuplah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku), tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia; kepadaNya aku berserah diri, dan Dia lah yang mempunyai Arasy yang besar." (At-Taubah 9:129)
Akan terus berdoa, istiqamah dan sabar.
MOHD SAIFUL BUKHARI AZLAN

Kita mengetahui Anwar telah melobi hingga ke Australia dan campurtangan dari NGO antarabangsa yang cuba menghalalkan aktiviti songsang Anwar, namun apa perlunya ini semua?

 

No comments: