Saturday, June 11, 2016

#PRK KUALA KANGSAR : MCA BERJAYA YAKINKAN PM TUNAI HASRAT MASYARKAT TIONGHUA


Di dalam kerancakan berkempen, di dalam salah satu program MCA  adalah untuk menjemput PM DS Najib Razak bertemu masyarakat Tionghua di Kuala Kangsar. Pertemuan yang dirancang bukan sekadar ingin bersembang santai tetapi bakal membuah anugerah kepada mereka.

Oleh kerana kesungguhan MCA membela masyarakat Cina di dalam pendidikan, maka hasrat mereka berjaya disampaikan kepada PM Najib. Justeru, setelah perbincangan dan diyakini PM, Sekolah Menengah Tsung Wah Kuala Kangsar telah diberikan peruntukan bagi membina sebuah bangunan pentadbiran sekolah berkenaan.Ini juga membuktikan bahawa kerajaan Barisan Nasional sentiasa mementingkan pendidikan semua kaum, tidak seperti yang didakwa pembangkang yang menghasut dan menidakkan sumbangan kerajaan prihatin BN. Itu adalah taktik pembangkang yang sentiasa ingin memperdaya rakyat dengan menanam kebencian bukan saja di kalangan rakyat tetapi ketegangan di antara kaum juga.

Turut hadir adalah Menteri Besar Perak Datuk Seri Zambry Abdul Kadir, Pengerusi Parti Gerakan Datuk Seri Mah Siew Keong, ADUN Manong Mohamad Kamil Shafie, Exco Kerajaan Negeri Perak Datuk Dr. Mah Hang Soon, empat anak calon dan wakil-wakil pesatuan Cina.

Ikuti juga penjelasan dan nasihat Datuk Seri Liow kepada pengundi Kuala Kangsar;Semoga pengundi Cina Kuala Kangsar tidak lagi tertipu buat kali kedua dengan sentimen pembangkang terutamanya DAP yang sentiasa memainkan isu perkauman dan agama.

Peruntukan sebanyak RM500,000 juga telah diluluskan untuk pembinaan dewan serbaguna baharu untuk masyarakat Kampung Baru Jerlun, Kuala Kangsar.

Barisan Nasional berani berjanji kerana yakin untuk ditunaikan dan dengan kejayaan MCA ini, pilihan pengundi Cina di Kuala Kangsar pastinya BN!

No comments: