Monday, July 06, 2009

Manek Urai : 'GO GREEN' ATAU 'GO GONDOL' ???





Bicara Manek Urai dan Wangsa Setia mencerita apa sebenarnya berlaku di Kelantan. Bicara Manek Urai adalah anak jati Manek Urai yang pasti mengetahui isi dalam kampungnya...

Tahniah kepada Tuan Aziz Tuan Mat berjaya melepasi halangan pertamanya di hari penamaan calon hari ini untuk N41 Manek Urai. Lawannya abe Poji seorang pemborong ikan adalah pilihan PAS...


PAS telah mula berkempen bahawa UMNO akan memulakan 1,000 janjinya manakala 1,000 fitnah akan dilemparkan oleh PAS kepada UMNO.... kita tunggu!

Yang pasti, gambar di bawah menceritakan kisah benar di Manek Urai...


7 comments:

Anonymous said...

Nik Aziz hanyalah seorang manusia biasa yg kalau yg tau takde ape2 yg hebat pun.... Kerajaan Kelantan masih berhutang jutaan ringgit kpd Kerajaan Pusat...disamping itu masih lagi berharap agar Kerajaan Pusat menambah peruntukan dan dalam masa yg sama masih memaki dan mengutuk Kerajaan Pusat...tak malu pulak nampaknya....
Kalau dibandingkan dgn AlArqam yg telah diharamkan olih Kerajaan PAS & Kerajaan Pusat tu... mereka jauh lebih baik samada dari segi ekonomi,pendidikan,kejuruteraan dsb malahan menurut akhbar STAR, mereka mempunyai kekayaan berjumlah lebih drpd RM800 juta di 15 buah negara dan ahli2nya takde yg jadi tukang maki, tukang sumpah seranah atau yg seumpamanya. Malahan mereka mendpt pembelaan yg sewajarnya drpd pertubuhan mereka. Persoalannya skrg. kenapakah yg di haramkan itu lebih baik drpd mereka yg mendakwa mereka itu mendpt bantuan drpd malaikat di langit....

Singh Is Kinng said...

Salam MANTRA,

Correction, anak jati Kuala Krai, satu parlimen ngan Manek Urai. And of course I've got plenty of relatives over there.

As usual, depa akan deny cakap TAK CUKUP BUKTI. Maknanya ada la sikit bukti, cuma tak cukup je. As I said before, SAPE NAK MENGAKU BUANG NAJIS KAT LOJING.

Wassalam.

MANTRA said...

Anon...
Setahu saya, kerajaan malaikat tu kerajaah Ayah Pin... hanya TG Hadi Awang saja yang tau di mana dia ini...

Biar saya terus terang walaupun pahit... pilihan rakyat kelantan terhadap PAS adalah angkara perbuatan UMNO Kelantan itu sendiri ketika di bawah Anuar Musa... Kekuatan UMNO hancur di bawah pimpinan beliau... Tok Pah sangat disenangi ramai. InsyaAllah, keikhlasan Tok Pah berjuang akan kembalikan kepercayaann kepada UMNO...

MANTRA said...

Salam Piggy...

Sekiranya PAS menafi dan terus menafi, ini pertanda baik... mereka telah merasakan kedudukan mereka digugat... loyar buruk mereka sudah dipertikaikan... drama mereka sudah boleh kita terjemahkan...

UMNO pula janganlah ulang perangai dulu...

Afdzal Mokhtar said...

salam...insyallah umno akan menang di manek urai..same2 la kite doa...

anakmelayu30.blogspot.com

support!!

MANTRA said...

Afdzal... Amin Amin

Inilah permulaan memulihkan maruah UMNO

MNB said...

Salam,

Saya tak pasti perkembangan di Kelantan tapi sikap PAS kebelakangan ini boleh memberi peluang kepada BN. Selama 18 tahun kita lihat NIK Aziz umpama ulama alim yg rendah diri dan berjiwa rakyat. Kadang2 terasa mengundi against him mcm satu dosa pulak buat umat Islam. :) Tapi bila sikapnya berubah dan jadi over the top serta bersekongkol dgn parti bukan Islam, mungkin perasaan di atas (jika ada) akan terkikis dari hati pengundi di sana.